Sport

Jól kezdtek a magyar tornászlányok a vb-n

Sikeresen vette az első akadályt a női tornászválogatott a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, hibátlanul teljesített a pódiumedzésen.

A hölgyek, Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia és Nagy Orsolya, rendkívül elégedettek voltak a szerekkel, különösen a talajt dicsérték, de egyik szerrel sincs olyan jellegű probléma, hogy mozogna vagy a leérkező szőnyeg kemény volna.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint Böczögő Dorina is mind a négy szert kipróbálta, és jó teljesítményt nyújtott. Még három nap van a szólításig, szerdán egy edzése lesz a magyar nőknek, majd a következő napokon kettő-kettő, és 8-án lépnek a szerekhez. A női csapat a vacsora után a magyar válogatott gyúrójához volt hivatalos, kinek lazításra, frissítésre, kinek kezelésre volt szüksége az apróbb fájdalmakra.

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Kállai Zoltán összeállítású férfi csapat kedden tréningezett, ők szerdán lépnek pódiumra.

“A csapat felkészült, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel. Bízom benne, hogy a lányok megnyugodtak, megismerték a verseny helyszínét, és a legjobb tudásuk szerint fognak a selejtezőben tornázni” – mondta Draskóczy Imre, női vezetőedző.

“Nagyon jól sikerült a pódiumedzés, úgyhogy boldogok vagyunk. A szállással és az edzéskörülményekkel is elégedettek vagyunk, így igazából semmi gondunk sincs. Ez a nap pedig akkor lesz igazán kerek, ha csirkemellet vacsorázhatunk” – számolt be élményeiről Böczögő Dorina.

Berki a japán buszon
Különleges dologra lettek figyelemesek Tokióban a magyar tornászválogatott tagjai, Berki Krisztián óriásplakát méretben volt látható egy buszon.
Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint éppen a női válogatott pódiumedzésről tartottak haza, amikor megláttak egy a tornászvilágbajnokságot népszerűsítő járművet, melyen Berki is látható volt.
Világbajnokunkat természetesen lólengés közben ábrázolják, ez pedig óriási megtiszteltetés számára, hiszen európai létére négy ázsiai tornász mellett lett Japánban a vb egyik kulcsfigurája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik