Sport

13 éve nem rajtolt ilyen rosszul az Indianapolis

A Tampa Bay Buccaneers 24-17-re legyőzte az Indianapolist az NFL hétfő esti rangadóján, így a Colts már négy vereségnél tart.

A Peyton Manning nélkül felálló Colts számára megváltoztak a szezon célkitűzései. Az örök bajnokesélyes kék-fehérek számára nem a Super Bowl, sőt nem is a playoff a cél, hanem lassan már az, hogy mérkőzést tudjanak nyerni. Ugyanis az első három hét kudarca után ez hétfőn sem sikerült.

Pedig a Bucs ellen egész jól indított a Curtis Painter vezette alakulat, ugyanis a második negyedben már 10-0-ra is elléptek a vendégek: egy mezőnygólt követően Painter 87 yardos passzát Pierre Garcon váltotta touchdownra.

A másik oldalon Josh Freeman többször is közel járt az interceptionhöz, azonban eladott labda helyett saját maga futott egy touchdownt az egy yardos vonalról, így a nagyszünetre 10-7-re zárkózott fel a Tampa.

A harmadik negyedben Garcon ismét villant, ezúttal a rossz védekezésnek, és nem mellesleg a szép blokkoknak köszönhetően 59 yardon át szlalomozott el a célterületig (17-7), majd Preston Parker futása, és Connor Barth field goalja után egalizált a Buccaneers (17-17).

Az utolsó negyed már csak egy ponttal zárult drive-ot hozott: LeGarrette Blount 35 yardos futott hatpontosa, és a jutalomrúgás végleg eldöntötte a meccset (24-17). A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a záró negyedben a Indianapolisból Adam Vinatieri, a liga talán legjobb rúgója – akinek utolsó másodperces rúgásainak köszönhetően a Patriots 2002-ben és 2003-ban megnyerte a Super Bowlt -, egy könnyű, 43 yardos kísérletet mellé lőtt.

Vereségével a Colts kilátástalan helyzetbe került, ugyanis győzelem nélkül, négy vereséggel az AFC déli csoportjának utolsó helyét foglalja el, sőt a mérkőzésen elveszítettek egyik védekező falemberüket is, Eric Fostert, akinek egy ütközés után eltört a lába. Legutóbb 1998-ban nyitotta négy zakóval a szezont az Indianapolis, – ez volt Manning újonc éve – és akkor a folytatás sem volt sokkal jobb: 3-13-mal zárták az idényt.

Elúszni látszik a Colts rájátszásbeli reménye:

Eredmény-NFL, 4. forduló

Tampa Bay Buccaneers – Indianapolis Colts 24-17 (0-3, 7-7, 10-7, 7-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik