Sport

Vízilabda-kupahétvége a vérhas árnyékában

A hasmenésjárvány ellenére a Honvéd Kőér utcai uszodájában a hétvégén megrendezik az Eurokupa-tornát, a tét a 16 közé jutás.

Az Eurokupa megrendezése vérhasgyanú miatt került veszélybe. Több kispesti játékos megbetegedése miatt el kellett halasztani a hétfő estére kiírt Vasas-Honvéd ob I-es rangadót.

A Groupama-Honvéd valamennyi játékosának székletmintát kellett szolgáltatnia, miután a tbiliszi Eurokupa-selejtezőről többen is fertőzésgyanús állapotban, legyengülten érkeztek haza. A pontos diagnózis kedd délutánra várható.

A Honvéd csapatával egy szállodában lakott Grúziában a Leiden együttese, a hollandok ki sem tudtak állni utolsó meccsükre, mert gyakorlatilag nem maradt egészséges játékosuk.

Hollandiában már elkészültek a tenyészetek, s megállapították, hogy a vízilabdázók vérhasban betegedtek meg. Az EU-n belüli kötelező információszolgáltatás jóvoltából a magyar hatóságok vasárnap szereztek tudomást a történtekről.

Az ÁNTSZ képviselői megjelentek a Kőér utcában, a Honvéd vasárnap esti edzésén. Közölték, hogy hétfőn reggel minden, Tbilisziben járt pólósnak székletmintát kell adnia.

A Vasas-Honvéd örökrangadót lefújták, de Novák Ferenc szakosztály-igazgató elmondta, hogy a hétvégi, budapesti Eurokupa-tornát lebonyolítják.

“Addigra rendben leszünk, úgy látjuk, hogy a betegség minden érintettnél múlóban, s vízbe szállhat a csapat a Kőér utcában szombaton az orosz Sturm, vasárnap pedig a német Würzburg ellen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik