Sport

Demján Sándor a 250 milliós fődíjért pókerezik Londonban

Londonba látogatott a világ leghíresebb pókerturnéja, az European Poker Tour, a fiatal profi játékosok közt legjobb magyarként eddig Demján Sándor szerepel.

Demján Sándor megállíthatatlanul robotol a 250 millió forintos fődíjért az EPT London főversenyén, tudtuk meg a Poker.hu-tól.

A leghíresebb és legnagyobb online pókerterem, a PokerStars által rendezett európai pókerkörút, azaz az European Poker Tour (EPT) Londonba látogatott. Igazi pókerfieszta vette kezdetét, számos kisebb versenyt rendeznek a Metropole Hilton gálatermében elhelyezett asztalokon, amik közül a legnagyobb érdeklődést természetesen az 5,250 font nevezési díjú főverseny övezte.

Ezt a magyar forintba átszámított 1,8 millió forintos beülő összeget kevesen engedhetik meg maguknak, így a legtöbben online selejtezőversenyeken próbálkoznak meg „olcsóbban” bejutni és összenyerni a nevezési díj összegét.
A hivatásos magyar játékosaink közül Turmezey „breeth” Péternek és Drágár Péternek is sikerült online szatelliten beverekedni magát a londoni főversenyre, és volt még egy magyar úriember, aki elindult, viszont aligha online selejtezőn kártyázta össze a nevezési díj összegét.

Ez a játékos pedig a Magyarország leggazdagabb emberének titulált Demján Sándor, akinek minden bizonnyal meg sem kottyan a 150 milliárd forintos vagyonából kevesebb mint 2 milliót kipengetni.

Demján Sándor nagyágyúkkal pókerezik:

Demján amúgy is ismert személyiség a magas nevezési díjú pókerversenyeken, stílusa pedig kifejezetten egyedi, ami minden bizonnyal örökké beivódik ellenfeleinek a memóriájába. Mondhatni kiismerhetetlenségig össze-vissza játszik, ami gyakorlatilag két utat jelent egy versenyen. Vagy a torna legelején távozik, vagy szépen megszedi magát zsetonnal és veszélyes menetelésbe kezd.

Eddig az elsőre volt több példa, de most Londonban máshogy alakulnak eddig a dolgok, Demján félelmet nem ismervén veszi fel a kesztyűt a legprofibb játékosokkal is. Ennek eredményeként a selejtezőnapról a második helyen jutott tovább, és a folytatásban is ott lesz, ugyanis sikerrel vette az akadályokat a második tornanapon is.

Az EPT London versenyére 691 fő nevezett végül, a teljes nyereményalap így 3,3 millió fontra nőtt, amiből a majdani első helyezett nem kevesebb mint 750 ezer fontot, azaz több mint 250 millió forintot tehet majd zsebre.

Demján mellett még Drágár Péter lehet ott a folytatásban, az online profi, „breeth” sajnos távozni kényszerült. A ma délután folytatódó harmadik tornanapon a mezőny már a fizetős helyekért küzd, ahova, ha Demján nem jut el, akkor beigazolódik az amerikai pókerprofi Barry Greenstein jóslata, miszerint hiába van Demjánnak rengeteg zsetonja, nem sok esélye van arra, hogy meg tudja fialtatni a befektetett 5,250 fontot.

A második tornanapon sokáig egy asztalon ült Demján és az élete során 7,5 millió dollárt összekártyázó Greenstein, akinek minden bizonnyal az agyára ment a magyar TriGránit vezér, és az ő kiszámíthatatlan játékstílusa. Demján megnyerte a párharcot, ugyanis számos zsetont vett el profi ellenfelétől, aki végül nem is kerülte el a kiesést.

Vajon meddig tart majd Demján lendülete, vajon az üzletvilág mellett a pókerasztalokat is sikerrel hódítja meg?

Mindenesetre Demján még messze van attól, hogy élete legjobb eredményét megdöntse, amit egyébként pont Londonban ért el, 2009-ben a 18. helyen végzett a 10 ezer font nevezési díjú WSOPE versenyén, amivel akkor 31 ezer fontot nyert. Most legalább a 12. helyig kéne menetelnie, hogy felülmúlja a már kétéves eredményét, és tudván azt, hogy a mezőny még 159 fős, ez korántsem tűnik könnyű feladatnak.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy Demján egy cseppet sem fog megijedni az előtte álló feladattól, és ha egy olyan blöfföt próbál meg kivitelezni, ami a versenyébe kerülhet, szemrezzenés nélkül teszi majd azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik