Sport

Borult, de győzött egy hajó a maratoni válogatón

A férfi kajakpárosok győri maratoni világbajnoki válogatóversenyén Salga István és Ceiner Benjámin háromperces hátrányt ledolgozva nyert.

Kenuban a Györe Attila, Kövér Márton kettős nyert, míg női egyesben Csay Renáta távollétében Kollár Judit lett a legjobb.

Salgáék az első fordulóban ütköztek Boros Adrián és Noé Milán párosával, méghozzá úgy, hogy beborultak a vízbe. A felnőtt világbajnok Salga és az ifjúsági világbajnok Ceiner alkotta egység azonban nem adta fel, majdnem háromperces hátrányt ledolgozva az utolsó előtti körben utolérte a mezőnyt, sőt meg is nyerte a válogatót Borosék előtt.

Utóbbiak a második helyüknek sem sokáig örülhettek, mivel szándékos ütközés miatt a versenybíróság kizárta őket. Így a második helyen a civilben állatorvos Börcsök Balázs és Petrovics Máté párosa, míg a harmadikon Schenk Áron és Kulifai Tamás kettőse zárt.

Hasonló izgalmakkal nem szolgált a férfi kenu kettesek összecsapása: a csepeli duó – Györe Attila és Kövér Márton – szinte rajt-cél győzelmet aratott. És bár az egyesben ezüstérmes, a pekingi olimpián 1000 méteren győztes Vajda Attilán meglátszott a szombati küzdelem fáradalma, Fürdök Gáborral jól teljesített ezen a napon is: az UTE-s Pálfi Máriót és Nagy Gergelyt megelőzve ismét második lett.

A hölgyeknél vasárnap egyesben álltak rajthoz a versenyzők. Csay Renáta, aki ebben a számban védettséget élvezett a vb-válogatón, vagyis már biztos indulója az október 21-én kezdődő szingapúri világbajnokságnak, kihagyta a számot. Távollétében a győri Kollár Judit diadalmaskodott a szombaton párosban is szereplő Bedőcs Krisztina és Bara Alexandra előtt.

A válogató után dől el, hogy pontosan hány fős magyar csapat utazhat a vb-re. Minden számban két magyar egység indulhat ugyan, de a szövetség csak az A egységek utaztatását és versenyeztetését finanszírozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik