Sport

Young legyőzte Monfilst, Murray-vel döntőzik

Donald Young előbb szett- és breakhátrányból, majd döntő játszma 4-1-ről jött vissza és nyert Gael Monfils ellen a bangkoki tenisztornán.

A balkezes amerikai parádés meccsen győzte le a második kiemelt Monfils-t.

A világranglista kilencedik francia hiába volt a döntő szett rövidítésében is két labdára a továbbjutástól, végül az ő kettős hibájával ért véget a találkozó. A huszonkét éves Young profi pályafutása első ATP-szintű döntőjére készülhet, röviddel azután, hogy nagy meglepetésre a legjobb tizenhat közé jutott a US Openen. E heti teljesítményével már biztosan Top 50-es játékos hétfőtől.

Holnapi ellenfele a tornán először szettet vesztő Andy Murray lesz. A skót sztár idei harmadik trófeájáért hajt, miután legyűrte a másik franciát, Gilles Simont.

Eredmények – ATP-torna, Bangkok (587 ezer dollár), elődöntő
Young (amerikai) – Monfils (francia, 2.) 4-6, 7-6, 7-6
Murray (brit, 1.) – Simon (francia, 3.) 6-2, 3-6, 6-2

Kuala Lumpurban közel sem voltak ilyen szerencsések a szervezők. A fedettpályás versenyen két egyértelmű meccset produkált a legjobb négy mezőnye. Előbb a ciprusi Marcos Baghdatis intézte el simán a magasabban jegyzett Viktor Troickit, majd a másik szerb, Janko Tipsarevic jutott tovább hasonlóan könnyedén Kei Nishikori ellen.

A nyolcadik helyen rangsorolt japán tegnap a negyeddöntőben búcsúztatta a torna első kiemeltjét, Nicolas Almagrót.

Eredmények – ATP-torna, Kuala Lumpur (850 ezer dollár), elődöntő
Baghdatis (ciprusi) – Troicki (szerb, 2.) 6-3, 6-1
Tipsarevic (szerb, 3.) – Nishikori (japán, 8.) 6-4, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik