Sport

Megveszik a Full Tilt Pokert

A Groupe Bernard Tapie aláírta a vételi szerződést a Full Tilt Pokerrel.

Mint arról korábban beszámoltunk, a meghallgatás során számtalan tény került napvilágra a Full Tilt Poker vezetőinek a visszaéléseiről.

A pókereseket mégis hidegzuhanyként érte a bejelentés, miszerint az Alderney Gambling Control Commission törölte a pókerterem engedélyét, hiszen időközben egy francia befektetői csoport szándéknyilatkozatot hozott nyilvánosságra a cég megvásárlásáról, amelynek egyik feltétele épp az AGCC-engedély visszaadása volt.

A feltételt valószínűleg azért szabták, hogy egy kedvezőbb pozícióból kezdhessék meg a Full Tilt Poker megtépázott presztízsének visszaállítását. Az engedély megszüntetéséről szóló hír ellenére rövidesen bejelentették, hogy a Groupe Bernard Tapie mégis megvásárolja a világ valaha második legnépszerűbb online pókertermét.

A francia társaságnak előbb kártalanítani kell a játékosokat, a tartozások 331 millió dollárt tesz ki. Ez csak akkor lehetséges, ha az amerikai igazságügyi minisztérium felszabadítja a zárolt bankszámlákat. A Full Tilt Poker korábbi vezetőségét valószínűleg lecserélik, a maguknak kiutalt milliókat korábban lefoglalták.

Bernard Tapie üzleti sikereit javarészt csődbe ment vállalatok felvásárlásával érte el, amelyeket újra felvirágoztatott. Több mint 40 ilyen céget futtatott fel, köztük a kilencvenes éveke elején az Adidast.

Bernard Tapie – Réussir sa vie (kb. Sikeres, boldog élet):

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik