Sport

Turánék feladták a Francia-ralit

A navigátor Zsiros Gábor erős hátfájása miatt Turán Frigyes feladta a Francia-ralit, a világbajnoki sorozat idei 11. viadalát. Loeb és Raikkönen is búcsúzott.

“Már korábban is fájt a hátam, de nem akartam, hogy ez befolyásolja a szereplésünket, és nem is beszéltem róla. A tegnapi nyitóprogram eléggé megviselt, ma reggelre szinte mozdulni sem tudtam. Elindultunk ugyan, de Frici látta, hogy baj van és visszafordultunk az orvoshoz. Nagyon szeretném folytatni a versenyt, legszívesebben így is mentem volna tovább!” – idézte Zsiros Gábort a magyar kettős menedzsmentje.

“Mi egy csapat vagyunk, és ugyanúgy közösen kell viselnünk minden gondot, mint ahogyan közösen ünneplünk. Most az a legfontosabb, hogy Gabi teljesen felépüljön. A csapatorvos szerint jó esély van rá, hogy a spanyol versenyre rendbe jöjjön. Ahogy őt ismerem, még a legnagyobb fájdalmai között is végigcsinálná, de ezzel most nem veszélyeztethettük, hogy komolyabb baja legyen” – tette hozzá Turán Frigyes.

A magyar páros a tervek szerint idén még egy viadalon, az október 20. és 23. közötti Spanyol-ralin indul.

A pontverseny éllovasa, a sorozatban hétszeres világbajnok francia Sébastien Loeb a pénteki nyitónapon, a harmadik gyorsasági szakaszon motorproblémák miatt kiállt. Szintén ezen az etapon búcsúzott a Forma-1 2007-es világbajnoka, a finn Kimi Raikkönen.

Négy gyorsasági szakasz után a hazai közönség előtt szereplő, az összetettben harmadik helyen álló Sébastien Ogier vezet, előnye kereken 5 másodperc a norvég Petter Solberg előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik