Sport

Igazolhat a Pécs és indul a bajnokságban

A Pécs is ott lesz a női kosárlabda-bajnokság első fordulójában, és könnyen lehet, hogy a vasárnapi Vasas elleni meccsen már új játékosokkal.

Az elmúlt hónapok nem a nyugalomról, a kiszámíthatóságról szóltak a pécsi női kosárlabdacsapatnál.

Az együttes súlyos anyagi válságba került, aminek az lett az eredménye, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség kizárta a csapatot a nemzetközi kupából, és eltiltotta az igazolásoktól is. A magyar szövetség is határidőt szabott a Pécsnek, hogy rendezze tartozását, ellenkező esetben nélküle indul az új szezon.

Egészen pontosan egy bizonyos tartozásról van szó. A Pécs a brazil Graziane de Jesus Coelhónak tartozott (legalábbis neki biztosan) egy összeggel, a kosaras pedig a nemzetközi szervezetekhez fordult emiatt. A Dunántúli Napló szerint szeptember 15-ig 20 ezer eurót (5,8 millió forint), december 15-ig pedig 15 ezer eurót (4 millió 350 ezer forintot) kellett volna, kellene elutalni a játékosnak, hogy végleg lerendezzék a tartozást.


Iványi Dalma,
a klub legendás játékosa, aki jelenleg már ügyvezetőként dolgozik, csütörtökön délután jelentette be a csapat weboldalán, hogy a nemzetközi szövetség döntése nyomán az MKOSZ feloldotta az átigazolási tilalmat a csapattal szemben. Mindez azt jelentheti, hogy a klub fizetett Grazianénak, vagy ha nem is fizetett, megegyezett vele, annak ügynöke pedig ezt jelezte a FIBA-nál.

“Lesz mérkőzés vasárnap!!!! Tárgyaltunk, törlesztettünk, igazolhatunk. Az elmúlt két hétben korrekt tárgyalásokat folytattam Grazival és ügynökével,

 melynek köszönhetően vasárnap teljes csapattal állhatunk ki a Vasas Csata ellen. Minden eddigi segítséget nagyon köszönök! 

Kérem, aki teheti és szeret minket, ezután is segítsen – akár már pénteken – 

bérletvásárlással, támogatással, szurkolással” – olvasható Iványi Dalma közleménye a klub weboldalán.

A Pécs a Vasas-Csata ellen, vasárnap kezdi meg a szereplését a bajnokságban. Ezek szerint szinte biztos, hogy a csapat Zeljko Djokic vezetőedző kérésére új játékosokkal utazhat majd Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik