Sport

AHL-es edzőtáborban a magyar hokis

Kóger Dániel hatalmas lehetőséghez jutott azzal, hogy tengerentúli csapatának közbenjárásával a San Antonio Rampage AHL-táborában készül a szezonra.

A jegkorong.blog.hu cikke szerint a nyáron az ECHL-ben szereplő Cincinnatti Cyclonesba szerződő Kóger Dániel hétfőtől a San Antonióval készül. A Rampage az NHL-ben szereplő Florida Panthers farmcsapata, az American Hockey League-ben (AHL) szerepel, amely a profiliga előszobájának tekinthető.

Mondhatni páratlan lehetőségről van szó, ugyanis korábban honfitársaink közül csak Szuper Leventének és Vas Jánosnak adatott meg, hogy AHL-es edzőtárborban készüljön fel. Kóger a blognak elmondta, jelenleg 32-35 főből áll a keret, a többség most tért vissza a floridai gárda NHL-es táborából. Az öltözőben Angelo Espostio mellett ül, a kanadai utánpótlás-válogatott centert 2007-ben a draft első körében draftolta le a Pittsburgh Penguins.

 

A fiatal magyar játékos szerint a hétvégi meccsek (pénteken és szombaton a Dallas Stars farmcsapata, a Texas Stars lesz az ellenfél) után dől el, mi is lesz a további sorsa, de elmondása szerint nem lesz csalódott, ha vissza kell mennie az ECHL-be, mivel eredetileg is arra készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik