Sport

Ötvenmillióból gazdálkodhat a Diósgyőr női kosárcsapata

Iván Imre Krisztián

2011. 09. 27. 13:55

A négy év után ismét élvonalbeli együttes a mostani szezonban 50 millió forintból gazdálkodhat, melyet teljes mértékben a szponzorok segítségével teremtett elő a klubvezetés.

Mindez a Diósgyőr női kosárlabdacsapatának keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján hangzott el, melyen Szabó Tamás, a DKSK-MISI Kft. ügyvezetője elmondta, hogy hosszas tárgyalások sorozata vezetett el addig, amíg sikerült megtalálniuk azokat a gazdasági és szakmai partnereket, akikkel a csapat gond nélkül tud szerepelni az első osztályban.

Kiderült, a csapat 13 fős kerettel vág neki a küzdelmeknek, és célja, hogy bekerüljön az első nyolc helyezett közé.

“Igyekeztünk minden feltételt megteremteni, hogy zavartalan legyen a felkészülés – mondta az ügyvezető. – Sok előkészületi mérkőzésen csiszolódott a csapat, a klubszerkezet felépítésében azonban még vannak teendőink. Meghatároztuk a jegyárakat, a szurkolók 500, illetve 800 forintért válthatják meg belépőiket. Mérkőzéseinket Miskolcon, a Generali Arénában rendezzük. A bemutatkozásra október 1-jén, szombaton kerül sor, amikor 18 órától a Baja együttesét látjuk vendégül.”

A szakmai oldalt Milen Vukicevic vezetőedző elemezte, aki harmadik alkalommal dolgozik a diósgyőri kosárlabdázásban, s ezúttal 1+1 évre kötelezte el magát.

Vukicevic azt mondta, nehéz feladatot vállalt, mert a játékosok nem egyszerre érkeztek, volt, aki csak augusztus végén csatlakozott a kerethez. Hozzátette, a gárda a felkészülés első szakaszában negyvenhét edzésen vett részt, a vegyes ráhangolás során több barátságos mérkőzést is játszott külföldi csapatokkal, és tornákon is szerepelt. A szakember fájlalta, hogy nem igazán tudtak számottevő magyar kosarast igazolni, ezért fordultak külföld felé.

Miskolcon július 14-én jelentették be, hogy a 2011/12-es idényben ismét lesz a városnak élvonalbeli női kosárlabdacsapata. Dr. Zsiga Marcell, a sportot is felügyelő alpolgármester akkor be is mutatta az egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetőit, Szabó Tamást és Cserhalmi Edét. A DKSK négy évvel ezelőtt omlott össze, s a pénztelenség miatt akkor meg is szűnt a klub.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.