Sport

Dobrádi a ringben fizette meg a tanulópénzt

Dobrádi Zsolt, a KSI 52 kilós öklözője élete első felnőtt világversenyén, a bakui ökölvívó vb első fordulójában kikapott indiai ellenfelétől.

A bakui 16. elit férfiökölvívó-világbajnokság küzdelmei már hétfőn megkezdődtek, de az első magyar, Dobrádi Zsolt csak kedden lépett szorítóba.

Nos, az indiai Suranjoy Mayengbam – aki már a 2004-es junior vb-n bokszolt a mi Bedák Pálunkkal, akitől akkor kikapott – végig vezetve, 24:8 arányban, simán győzött.

Kovács László szövetségi kapitány szerint Dobrádi az ökölvívók legfontosabb tulajdonságával, a küzdeni tudással rendelkezik, a többi pedig majd csak megjön idővel.

„Első felnőtt világversenyén még hiányzott a tapasztalat, a rutin, viszont a harcossággal nem volt gond. Akadnak még hiányosságai Zsoltnak, ezeket ki kell javítani, és akkor jövőre már megállhatja a helyét. Gyorsaságban, keménységben fejlődnie kell, az összetett ütéseket sűrűbben kell használnia – mondta Kovács László.

Olyan egyéniséget kell kialakítania a ringben, amivel most még nem rendelkezik. Az első és a harmadik menetben tartotta magát, a másodikban viszont elhúzott az indiai, a felpörgetett ritmust nem bírta Zsolti, szép nyugodtan elment a meccs.”

A huszadik évében járó érdi fiatalember nagyon el volt kenődve.

„Roppant csalódott vagyok, bíztam abban, hogy két-három meccset nyerek, s talán az olimpiai kvalifikációért is versenyben lehetek. Sajnos, nem így történt.

Gyors, pattogós volt a srác, igazából nem tudtam vele mit kezdeni. Ügyes, rutinos bokszoló, viszont erősnek nem éreztem, egyszer sem tudott tisztességesen megütni. Most egy kicsit elment a kedvem, de majd csak kiheverem ezt a kudarcot.”

Szerdán két magyar lép szorítóba, az 56 kilós Kalucza Norbert ellenfele este az elefántcsontparti Koffi Yoboue, a 81 kilós Szellő Imre délután a svéd Katende Kennedy ellen lép szorítóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik