Sport

Brooklyn Nets lesz a New Jersey-ből

Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy a 2012-13-as szezont már New Yorkban kezdő New Jersey Nets a jövőben Brooklyn Nets néven fut majd.

Az észak-amerikai profiligában, az NBA-ben szereplő gárda a következő szezontól játssza hazai meccseit Brooklynban, a káprázatos Barclays Centerben. Amióta Mikhail Prokhorov 2009-ben megvásárolta a klub többségi tulajdonrészét, lehetett tudni, hogy a csapat költözik.

A Nets lesz egyébként 1958 óta az első major sportból érkező franchise, amelynek a New York-i kerület lesz az otthona, korábban az azóta Los Angelesbe költöző Dodgers baseballosai „uralták” a városrészt.

Még javában zajlanak az építési munkálatok:

 

A városváltás miatt természetesen a csapat nevét is meg kell változtatni, majd miután a szurkolók nagy örömére a Brooklyn Bridges és a Brooklyn Kings ötletét is elvetették a tulajdonosok, maradt a Brooklyn Nets. Ezt hétfőn, sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a rapper Sean “Jay-Z” Carter, aki társtulajdonosa a klubnak. A híresség még barátjával, a tavaly nyáron Miamiba szerződő és ott bajnoki gyűrűk garmadáját beígérő LeBron Jamesszel is viccelődött egyet.

„Az új arénát koncerttel fogjuk megnyitni. Talán eggyel, talán kettővel, talán hárommal… Ez úgy hangzott, mintha Lebron mondaná.”

A bejelentés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik