Sport

Sikeres hétvége vízilabdában

Sikeres hétvégét zártak az európai kupákban érdekelt férfi vízilabdacsapataink: mind a négy érintett együttes továbbjutott a következő fordulóba.

Az első számú kontinentális sorozatban, az Euroliga örökébe lépett Bajnokok Ligájában a Szeged hazai medencében csoportgyőztesként harcolta ki a főtáblára kerülést, a Vasas pedig úgy folytathatja a legjobb tizenhat között, hogy második lett zágrábi négyesében.

A BL-széria harmadik magyar szereplője, a hazai bajnok Eger selejtező nélkül, kiemeltként eleve tagja a főtábla mezőnyének, vagyis csak a most következő nyolcaddöntőben száll vízbe. A párosításokat,– akárcsak a LEN Kupa-utód Eurokupa 2. selejtezőkörének négyeseit – várhatóan hétfőn alakítja ki az európai szövetség, a LEN.

A BL-főtábla immár teljes mezőnye: Jug Dubrovnik (horvát), ZF-EGER, Pro Recco (olasz), Olympiakosz (görög), Partizan Beograd (szerb), Budva (montenegrói), Szpartak Volgograd (orosz), Spandau 04 (német), Vuliagmeni (görög), Jadran Herceg Novi (montenegrói), SZEGED-BETON VE, Primorje Rijeka (horvát), CN Marseille (francia), Vojvodina (szerb), Mladost Zagreb (horvát), TEVA-VASAS-UNIQA.

Az Eurokupában hasonlóképpen siker kísérte mind a grúz fővárosban fellépő Honvéd, mind az Olaszországban szereplő Szolnok igyekezetét.

Igaz, nekik annyiból könnyebb volt a dolguk, hogy a tbiliszi, illetve bogliascói selejtezőcsoportjukból négy-négy csapat jutott tovább, s a Kőér utcaiaknak ehhez két, a Tisza-partiaknak pedig csupán egyetlen riválisukat kellett megelőzniük.

Túlteljesítették a feladatot: mindkettő első lett, ennél fogva kedvezőbb pozícióból várhatja az újabb selejtezőkör sorsolását, mivel – a Bajnokok Ligájából frissen kiesett csoportharmadikok és -negyedikek mellett – az Eurokupa csoportmásodikjai közül kerülhetnek ki újabb ellenfeleik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik