Sport

Szilágyi Áron és Benkó Réka nyerte a kard egyéni ob-t

Szilágyi Áron és Benkó Réka győzött a kardozók szombati egyéni országos bajnokságán, a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A férfiaknál az elmúlt évek kiemelkedő viadalain szereplő válogatottak egyformán eljutottak a legjobb nyolcig, ott a címvédő Lontay Balázst Gáll Csaba (15-14), Iliász Nikolászt Gémesei Bence (15-8), Nemcsik Zsoltot pedig Szilágyi (15-8) győzte le. Decsi Tamást az elődöntőben állította meg Szilágyi, aki aztán a döntőben is nyert, mégpedig Gáll ellen. A finálé 10-10-ig szoros volt, azután Szilágyi 14-10-re ellépett, végül három tussal győzött.

A nőknél a vb- és Eb-bronzérmes Nagy Orsolya a 16 között búcsúzott, más komolyabb meglepetés nem volt, Benkó magabiztosan védte meg a címét.

A kard egyéni országos bajnokság megrendezésének előrehozatalát – hagyományosan decemberben zajlanak az ob küzdelmei – Kovács Tamás, a fegyvernem szövetségi kapitánya szorgalmazta, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az októberi világbajnokságra készülő válogatottaknak. A szakvezető az utolsó asszó után úgy nyilatkozott: elégedett volt a vb-n indulók teljesítményével, jól jött nekik, hogy éles helyzetben is kipróbálhatták magukat.

Eredmény – Kard egyéni országos bajnokság a MOL Kupáért

Férfiak
Elődöntő:
Gáll Csaba (GEAC)-Gémesei Bence (GEAC) 15-6
Szilágyi Áron (Vasas)-Decsi Tamás (Kertvárosi VSE) 15-10
Döntő:
Szilágyi-Gáll 15-12
Végeredmény:
1. Szilágyi Áron
2. Gáll Csaba
3. Gémesi Bence és Decsi Tamás

Nők
Elődöntő:
Benkó Réka (GEA)-Várhelyi Anna (BVSC) 15-11
Garam Nóra (BSE)-Mikulik Júlia (BVSC) 15-10
Döntő:
Benkó-Garam 15-8
Végeredmény:
1. Benkó Réka
2. Garam Nóra
3. Várhelyi Anna és Mikulik Júlia

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik