Sport

Franciaországban nyertek női pólósaink

Szorosabb állást követően, remek hajrával diadalmaskodott a magyar női vízilabda-válogatott a franciák vendégeként Európa-bajnoki selejtezőn.

Merész András együttese ötödik fellépésén ötödször nyert, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezet az A betűjelű négyesben. A Nancyban rendezett meccsen az alaposan megfiatalított együttes jól kezdett, vezetett, de jelentősebb előnyre nem tudott szert tenni, sőt a vége felé csak 9-8 volt “ide”. A befejezés annál jobban sikerült: négy magyar gólra egyetlen francia válasz sem érkezett, s összességében biztosan nyert Merész András csapata, amelyben ezúttal nem szerepeltek sem az idegenlégiósok, sem a minapi junior-világbajnokságon ezüstérmes gárda tagjai.

“Öt újoncot avattunk, mindenkinek játéklehetőséget adtam, és bár biztos volt az elsőségünk a selejtezőcsoportban, fontos volt, hogy újból nyerjünk, s magabiztos, vagy annak tűnő győzelmet arassunk” – mondta a szövetségi kapitány az esti mérkőzést követően.

A kvartettből – amelyben még a németek és a szlovákok szerepelnek – az első két helyezett vehet részt a januári, hollandiai Európa-bajnokságon.

A csoport zárófordulójában a szlovák válogatott látogat el Budapestre.

Eredmény – Eb-selejtező, A csoport, 5. játéknap
Franciaország-Magyarország 8-13 (2-4, 2-2, 3-3, 1-4)
A magyar góldobók: Tóth 4, Szücs 3, Miskolci, Csabai, Poszkoli 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik