Sport

A Szolnok továbbjutó, simán nyert a Honvéd

A Szolnok férfi vízilabdacsapata jobb gólkülönbségének köszönhetően elsőként jutott tovább az Eurokupa második selejtezőkörébe. A Honvéd gálázott.

A minél jobb mérleg érdekében a magyar együttes szombaton 25 góllal győzte le izraeli riválisát, de végső pozíciója attól függött, hogy a C jelű ötösfogat küzdelmeinek otthont adó olasz Bogliasco csapata hogy végez – illetve az erőviszonyok ismeretében: mennyivel nyer – a török csoporttárssal szemben.

Nos, az olaszok csupán két góllal verték meg az esti meccsen a török csoporttársat, ugyanannyi pontjuk dacára így a Szolnok mögé szorultak (a magyar együttes és a Bogliasco csatája pénteken döntetlennel zárult).

A szombati mérkőzésen – Mohi Zoltán klubelnök helyszíni beszámolója szerint – a Tisza-partiak a “lehető legtöbbet lőni” jelszavával szálltak vízbe, s meg sem álltak 28-ig. Különösen Kovács Olivér és a román légiós Tiberiu Negrean volt elemében, ők egyformán 5-5 gólt szereztek.

Mohi elmondta, azért volt fontos számukra az elsőség, mert így a második kör sorsolásakor előnyt élveznek, hiszen nem csoportgyőztesekkel, hanem – legalább is elvben – gyengébb játékerejű csoportmásodikakkal kerülhetnek majd szembe.

Az itáliai ötcsapatos csoportból négy gárda lép tovább.

Eredmény – Férfi Eurokupa, 1. selejtezőkör
C csoport (Bogliasco):
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Hapoel Tivon (izraeli) 28-3 (7-1, 7-1, 6-1, 8-0)

Újabb magabiztos győzelmet aratott a Honvéd férfi vízilabdacsapata az Eurokupában: a Kőér utcaiak a grúz fővárosban zajló első selejtezőkörös sorozat szombati játéknapján 17 góllal verték holland ellenfelüket.

Vad Lajos azt a luxust is megengedhette, hogy szinte a teljes kezdőcsapatot pihentesse, s a fiatalokat, illetve kevesebb játéklehetőséget kapókat vesse be a Leidennel szemben. Amint azt Novák Ferenc szakosztály-igazgató a helyszínről elmondta, a legeredményesebb a 19 találatból ötöt lövő Hangody László volt.

Hozzáfűzte, hogy a könnyebb meccsre szükség is volt, hiszen vasárnap, a csoportzáró mérkőzésen a legerősebb rivális következik: a horvát bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Medvescak. Ezen a találkozón dől el, hogy a két gárda közül melyik nyeri a csoportselejtezőt, illetve jut tovább másodikként a következő fordulóba, ahol amúgy a hatcsapatos torna első négy helyezettje folytathatja.

Eredmény – Férfi Eurokupa, 1. selejtezőkör
A csoport (Tbiliszi):
Groupama-Honvéd – Leiden (holland) 19-2 (7-0, 5-1, 4-1, 3-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik