Sport

Szeged-siker a BL-ben, szolnoki döntetlen az Eurokupában

A vízilabda Bajnokok Ligájában a Szeged 10-4-re legyőzte a Crvena Zvezdát, míg az Eurokupában a Szolnok a Bogliascóval játszott 10-10-et.

A Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a csongrádi együttes magabiztosan őrölte fel szerb ellenfelét: a Szeged-Beton a negyedik játékrészt 9-1-es vezetéssel kezdte, végül a Zvezda góljai után kialakult a 10-4-es végeredmény. A magyar csapat szombaton délután öt órától az orosz Sturm Csehov ellen száll vízbe.

A négyes csoport másik pénteki mérkőzésén az olimpiai bajnok Varga fivérek, Dániel és Dénes csapata, a horvát Primorje Rijeka féltucat góllal bizonyult jobbnak orosz riválisánál. A kvartettekből az első kettő jut tovább a főtáblára, vagyis a legjobb 16 közé.

Eredmények- vízilabda Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, D-csoport
Szeged-Beton VE – Crvena zvezda (szerb) 10-4 (2-0, 3-0, 4-1, 1-3)
A magyar együttes gólszerzői: Molnár 3, Török 2, Juhász, Hegedűs, Kiss, Varga, Kayes 1-1.
Primorje Rijeka (horvát)-Sturm Csehov (orosz) 16-10 (5-1, 3-2, 4-3, 4-4)

 

A LEN-Kupa örökébe lépett Eurokupa első selejtezőkörében a szolnoki férfi vízilabdacsapat a vendéglátó olaszokkal játszott döntetlent. A csoport két legjobbjának meccsét megelőzően, péntek délelőtt a Tisza-parti gárda – a török Heybeliada feletti, csütörtöki 16-3-as diadal után15-4-re verte a német Würzburgot, bebiztosítva továbbjutását a következő körbe, ahol csoportonként a legjobb négy folytathatja.

A Bogliasco elleni esti csatát remekül kezdte a Szolnok, amely három góllal elhúzott, a folytatásban azonban a hazai pálya előnyét élvező olaszok fordítani tudtak, de fél perccel a vége előtt Pásztor Mátyás akcióból egyenlített. A Szolnokból a leggólerősebb a háromszor is eredményes román légiós, Tiberiu Negrean volt.

A magyar csapat szombati zárómeccsét 13 órától vívja az izraeli Hapoel Tivonnal.

Eredmények- vízilabda férfi Eurokupa, 1. selejtezőkör, C-csoport
Bogliasco (olasz) – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 10-10 (0-3, 3-1, 3-2, 4-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik