Sport

Bryantet most Olaszországba csábítják

Az olasz Virtus Bologna évi ötmillió eurós fizetést ajánl Kobe Bryantnek, az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers szupersztárjának.

A tengerentúlon a tulajdonosok és a játékosok közti bérvita miatt jelen pillanatban az úgynevezett lockout van életben, azaz elképzelhető, hogy a szezon is elmarad, így a legjobbakat szeretnék megszerezni az európai élklubok.

A Bologna sajtóértesülések szerint többféle szerződéstervezetet adott az ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryantnek: a 33 éves játékos választhat, hogy adott esetben egy évre, vagy egy, esetleg két hónapra kötelezi el magát. Sőt, akár egyetlen mérkőzésre szóló szerződést is aláírhat, ebben az esetben 550 ezer eurót (162 millió forint) kapna.

Bryant gyermekkorának egy részét Olaszországban töltötte, ugyanis édesapja itt játszott, így beszél olaszul is.

 

A pontgyárost egyébként már csábították Kínába és Törökországba is, utóbbi esetében a Besiktasban a szintén a tengerentúlon pattogtató Deron Williams csapattársa lehetne. Érdekesség, hogy Kobe, ha mégsem maradna el az NBA-szezon, akkor az Angyalok városában bő 25 millió dollárt tehetne zsebre, ami egy idényt tekintve – és euróba átszámítva – több, mint háromszor annyi, mint amennyit az olaszok fizetnének neki.

Kínában egyébként végül sikerült elérni, hogy csak olyan kosárlabdázókat lehet leigazolni Észak-Amerikából, akiknek lejárt a szerződésük klubjuknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik