Sport

Vass Dóra döntős Franciaországban

Vass Dóra a 19. helyen jutott be a ritmikus gimnasztikázók montpelier-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a pénteki egyéni össszetett döntőbe.

A mezőny egyik fele csütörtökön buzogánnyal, a másik szalaggal versenyzett, a magyarok előbbi számban mutathatták meg, mit is tudnak. Vass Dóra gyakorlatára 25.850 pontot kapott, ismét hibátlan bemutatót tartva ezzel 22. lett, csakúgy mint szerdán szalaggal.

Forray Fanni szalaggal 57., buzogánnyal 23.250 ponttal 82. lett, Szalóki Violetta szalaggyakorlata, melyet sérülten teljesített, a 117., buzogánya a 99. helyet érte 22.625 ponttal.

 

Mindez azt jelenti, hogy Vass három legjobb szerét figyelembe véve 78.325 egységgel a 19. helyen végzett (országonként csak két versenyzőt tekintve), így résztvevője lehet a 24 legjobb részvételével zajló pénteki összetett döntőnek, ahol már olimpiai kvótát lehet szerezni. A legjobb 15 versenyző kap kvalifikációt, míg a 24-es döntő további résztvevői januárban a londoni tesztversenyen próbálkozhatnak újra, ahol további öt kvóta kerül kiosztásra. Forray egyéni összetettben 77. lett 70.550 ponttal, míg Szalóki 79. 70.375-tel.

A Vass-Forray-Szalóki alkotta magyar csapat is jól teljesített, 245.075 ponttal a 15. pozíciót szerezte meg a 31 csapatból.

Nyilatkozatok
Vass Dóra: Négy jó gyakorlatot mutattam be az elmúlt négy napon, és az a vágyam, hogy holnap a fináléban is így sikerüljön. Végig élveztem a versenyzést, és nagy örömmel várom a döntőt. Nincs rajtam plusz teher az olimpiaia kvalifikáció miatt, úgy érzem reálisan a 15-20. pozíció között van a helyem.
Sinkó Andrea, szövetségi kapitány: Mindenki jól szerepelt a mai napon is, Dorka a négy szer közül szerintem ma a buzogánnyal volt a legjobb, igaz, a pontszám ezt nem tükrözi teljes mértékben. Az egyéni versenyzőkből álló magyar csapathelyezéssel is elégedett vagyok, itt mind a három sportoló mind a négy szerét számolták, Szalóki Violetta pedig az utolsó két szeren vállficammal versenyzett, így különösen jó a 15. hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik