Sport

Törököt vert a Szolnok pólócsapata

Magabiztosan, 13 góllal nyert a Szolnok férfi vízilabdacsapata a LEN Kupa örökébe lépett Eurokupa első selejtezőkörében az isztambuli Heybeliada ellen.

Az olaszországi Bogliascóban aratott 16-3-as sikere nyomán gyakorlatilag máris továbbjutónak tekinthető a Tisza-parti együttes, minthogy az ötcsapatos csoportból négy gárda lép tovább a következő körbe.

Amint azt Mohi Zoltán, a nemzetközi pólós porondon két és fél évtized után újra szereplő szolnokiak klubelnöke elmondta, az immár az olimpiai bajnok centert, Kis Gábort is a soraiban tudó gárda igen motiváltan játszott, és nagyon simán győzött.

A találkozó legeredményesebbje a szintén új szerzemény, Nyéki Balázs, illetve Pásztor Mátyás volt, ők egyformán 3-3 gólt lőttek.

Pénteken mindkét magyar Eurokupa-résztvevő 2-2 mérkőzést játszik: a Honvéd előbb délelőtt 9 órától a házigazda grúz Tbiliszivel, majd 15 órától a francia Olympique Nice–szel csap össze, míg a Szolnok 11:45-től a német Würzburggal, 17-től pedig a vendéglátó itáliai Bogliascóval mérkőzik meg.

Eredmény – Eurokupa, C csoport
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Heybeliada (török) 16-3 (4-0, 4-0, 3-1, 5-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik