Sport

Sikert arat az új őrület, a footgolf

Ötös méretű focilabdát kell lábbal az 53,5 cm átmérőjű lyukakba juttatni, minél kevesebb rúgásból. Ez a footgolf.

A hazánkban még kevésbé ismert sportág népszerűsítésére szervezett eseményen a magyar amatőr footgolf csapatok és közismert emberek csapatai versenyeztek egymással Kisorosziban, a Magyar Golf Klubban. Az amatőr versenyben Kun Gábor 43 rúgással, és a délutáni “csillagok versenyén” pedig Fehér Csaba (41 szeres válogatott labdarúgó) 22 rúgásból nyert.

A Footgolf egy vidám, újszerű, szórakoztató sport, mely a hagyományos labdarúgás és golf elemeit egyedien ötvözi. Hollandiából induló sportág 2010-ben érkezett meg Magyarországra.

Néhány hónapja már hazánkban is megmérkőznek egymással a footgolf iránt érdeklődők. A játékot 4 fős csapatokban játsszák, egy 5-ös méretű focilabdát kell lábbal az 53,5 cm átmérőjű lyukakba juttatni, minél kevesebb rúgásból.

Szeptember 17-én egész napos program keretében mérhették össze tudásukat  délelőtt a magyar amatőr footgolf csapatok,(összesen 10 csapat indult)  majd délután azok a hírességek, sportolók, ismert emberek, (összesen 12 csapat)  akik szintén versenybe álltak 4 fős csapatokkal. A játékosok között volt többek közt Güttler Károly (Európa bajnok, világcsúcstartó és olimpiai ezüst érmes mellúszó) Zubor Attila (világbajnoki bronzérmes, olimpiai 5. helyezett gyorsúszó), Tóth Norbert (20-szoros válogatott labdarúgó, magyar bajnok), Fehér Csaba (41-szeres magyar válogatott labdarúgó) Gianni Annoni (műsorvezető, étterem tulajdonos) .

„Egészen más a hangulata a footgolf játéknak, mint egy focimeccsnek. Nagyon jó társaságban és festői környezetben sportolhat, szórakozhat az ember, és természetesen mindig van motiváció, hogy eggyel jobbat akarok játszani. az amatőr játékosok velünk szemben is sokkal szorosabb párharcot tudnak vívni – vallotta be Tóth Norbert 20-szoros válogatott labdarúgó.

“Hihetetlenül jó érzés volt a Footgolf Csillag Fesztiválon azt látni, hogy egyre bővül a footgolf sportot űzők közössége, létszáma. Kisorosziban folyamatos játék és versenylehetőséggel várjuk a baráti társaságokat, családokat, egyszóval mindenkit, aki kipróbálná ezt a különleges, mégis viszonylag egyszerűen elsajátítható sportot.” – mondta Gelencsér Gábor az Első Magyar Footgolf Egyesület elnöke.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik