Sport

Kérdőjelek Erdei jövőjében

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok számára december 3-a lenne a legideálisabb időpont a következő mérkőzésére.

A 37 éves, profiként veretlen bokszoló a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt erről, kiemelve, hogy mindenképpen címmeccsben gondolkodik. Erdei leginkább Bernard Hopkinsszal vívna meg, ám erre az összecsapásra most nincs esély, mint ahogy a Boksz Világszervezet (WBO) bajnoka, Nathan Cleverly ellenire sem, mivel a brit sportoló nem akarja azt. Így a legvalószínűbb, hogy a Tarvaris Cloud-Bejbut Sumenov-Jean Pascal hármasból kerül ki az ellenfél.

Azt ugyanakkor kiemelte Erdei, hogy a Boksz Világtanács (WBC) által javasolt világbajnoki selejtező négyes minitornát semmiképpen sem vállalja, mert – ahogyan fogalmazott: – “nekem már nincs időm erre, egy-egy meccsre három hónap a felkészülés, másfél utána a levezetés, ez nem fér bele a terveimbe”.

A 33 profi meccset számláló magyar öklöző edzője, Klink Zoltán a műsorban elmondta, hogy még két címmérkőzésre mindenképpen szeretné rávenni Erdeit.

“Mindenben benne vagyok, bár nekem már az egy öv is elég lenne. Az a kérdés, mennyire leszek motivált” – reagált erre az amatőrök között is vb-győztes ökölvívó.

A legutóbb júniusban Byron Mitchellt kiütő Erdei bevallása szerint egyelőre még nem túl motivált, ennek ellenére keményen edz, azért, hogy megfelelő állapotban tartsa magát, s akkor se legyen késésben, ha szólnak neki, hogy tíz hete van a meccsig.

“Zsoltnak szuper a fizikuma: az előző meccse előtti formába hozással most úgy 30 százalékos erőállapotról indultunk és nagyon jól reagál a szervezete. Borzasztó jól állunk a meccsidőpont miatti huzavonák ellenére is. Az előző felkészüléskor úgy 75 százalékig jutottunk el, most elmegyünk százig” – mondta Erdeiről Klink Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik