Sport

A magyar pólósok már papíron sem hondurasiak

Másfél hónappal a sanghaji vb után megkapták oklevelüket a nemzetközi szövetségtől (FINA) a magyar férfivízilabda-válogatott tagjai.

Augusztus elején a Kemény Dénes irányította nemzeti együttes hivatalos honlapja tette közzé, hogy a kínai világbajnokságon negyedik helyezést elért magyar válogatott tagjai olyan oklevelet kaptak a FINA-tól, amelyen tévedésből a Hondurasi Köztársaság állampolgáraiként tüntették fel őket, s gratuláltak teljesítményükhöz. Az eset nagy felzúdulást keltett, Martin György, a honi szövetség elnöke a nemzetközi szövetség vezérkarának tiltakozó levelet írt, amelyre reagálva előbb a FINA főtitkára kért bocsánatot e-mailben, majd a FINA elnöke is megtette ugyanezt hivatalos levélben, megígérve, hogy a hibát a lehető leggyorsabban korrigálják, s a magyar vízilabdázók megkapják új oklevelüket.

Most egy harmadik FINA-funkcionáriustól, Cornel Marculescu igazgatótól érkezett vastag boríték a magyar szövetség címére – számol be róla a Vlv.hu. A küldemény a javított oklevelek mellett az alábbi levelet tartalmazta:

“Tisztelt Uram, csatolva találja a magyar férfivízilabda-válogatott játékosainak új okleveleit. Még egyszer szeretnénk elnézést kérni a nem szándékos hibáért. Nagyon köszönjük a megértésüket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik