Sport

Az év ringbotránya

A WBC váltósúlyú címmeccsén Floyd Mayweather zavaros körülmények között ütötte ki Victor Ortizt, majd összekülönbözött egy idős riperterrel is.

Ugyan a címvédő a mexikói Victor Ortiz volt, a mérkőzés esélyesének mégis a Manny Pacquiao után a világ második legjobb öklözőjének tartott amerikai Floyd Mayweathert tartották.

Ennek megfelelően a vegasi összecsapás a kihívó fölényének jegyébe zajlott, bár Ortiznak is voltak veszélyes akciói.

A negyedik menetben Ortiz többször is eltalálta ellenfelét, aki a sarokban fogni is próbált, erre a mexikói egy alulról indított alattomos fejeléssel válaszolt. A legendás mérkőzésvezető, Joe Cortez félbeszakította az összecsapást, és megintette Ortizt, aki eközben nem győzte engesztelni a durcáskodó Mayweathert.

Aztán Cortez félig a ring mellett ülő supervisor felé fordulva mintha a küzdelem folytatását jelentő kézmozdulatot tett volna. Ortiz még egyszer megölelte Floydot, aki eltolta magától, és egy váratlan duplával padlóra küldte ellenfelét, akit az észhez térő mérkőzésvezető kiszámolt.

A meccs után Mayweather az őt a kiütés körülményeiről faggató idős riportert, Larry Merchantot és a közvetító tv-csatornát is elküldte melegebb éghajlatra.

Később Mayweather úgy fogalmazott, hogy a szorítóban mindig készen kell állni a küzdelemre, ő szabályos körülmények között nyert. Ortiz persze máshogy látta a dolgot, de nem görcsöl rajta sokat, inkább egy hasznos leckének fogja fel.

Így ért véget a küzdelem, a lényeg 0:30-tól:

Floyd Mayweather és az ősz riporter szócsatája:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik