Sport

Veréb első meccsén kikapott

A szabadfogásúak 84 kg-os súlycsoportjában szereplő Veréb István a 32 közé jutásért rendezett meccsén kikapott a címvédő bolgár Mihail Petrov Ganevtől.

A magyar birkózó nem félt esélyesebb riválisától, így igazi nyíltsisakos küzdelem alakult ki kettejük között az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

A bolgár először kitolással próbálkozott, de Veréb  István kibújt a fogásból és ellenfele mögé került, majd a földön Ganev két lábát összefogva orsókkal ötpontos előnyre tett szert. Később állásból Veréb lábra támadott, de Ganev úgy hárított, hogy a magyar mögé került, majd meg is pörgette. Amikor ismét állásból folytatták a küzdelmet Ganev kitolta Verébet, így már csak egy pont volt a hátránya. Ganev kockáztatott, de Veréb ezt kihasználva előbb ellenfele mögé került, majd ki is tolta a szőnyegről. Az utolsó másodpercekben újabb lábra indított akcióját kivédve viszont megint a bolgár szerzett pontot mögékerüléssel, de egyenlíteni már nem tudott (7-5).

 

A folytatásban visszább vett mindkét birkózó. A második menetet Ganev újból Veréb lábra támadását kivédve egy mögékerüléssel nyerte meg (0-1). A továbbjutásról döntő harmadik felvonásban Ganev előbb kitolta Verébet, majd a magyar lábra indított és “szokásosan elrontott” akcióját kihasználva meg is nyerte a mérkőzést (0-2).

Veréb akkor folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ha legyőzője a fináléig menetel.

A 96 kilós Kiss Gergely először a nyolcaddöntőbe jutásért lép szőnyegre, elsőként a dél-koreai Kim Jae Gang lesz az ellenfele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik