Sport

A női birkózóknál igazolódott a papírforma

A nőknél az egyetlen éremesélyes magyar versenyző, Sastin Marianna jutott londoni indulási joghoz a vasárnapig tartó isztambuli birkózó-világbajnokságon.

“Igazolódott a papírforma. A négy versenyzőnk közül Sastinon kívül különböző okok miatt senkitől se várhattunk kiemelkedő eredményt, viszont Marcsi bearanyozta az egész csapat teljesítményét az ezüstérmével” – értékelt Wöller Ákos, a női szakág edzője. “Nagyon akarta ezt a sikert, hogy végre az új, olimpiai programban szereplő súlycsoportjában is maradandót alkosson.”

Wöller hozzátette, jó döntésnek bizonyult, hogy Sastin már tavaly feljebb lépett a 63 kg-os súlycsoportba, mert így volt ideje beleerősödnie ebbe a kategóriába. Megjegyezte, tanítványa két vb-ezüstjét nehéz összehasonlítani, mert 2005-ben, a budapesti vb-n a cselgáncsból érkezve alig volt fogása, inkább csak a szíve vitte előre, mostanra viszont komplettebb versenyző lett, és bár többnyire még mindig kötöttfogású elemekkel éri el pontjai nagy részét, azokat már magabiztosan használja, illetve földharcban egyre többször fog lábra is.

A csapat másik három versenyzője, az 55 kilós Barka Emese, a 72 kilós Godó Kitti, továbbá a nem olimpiai kategóriás 59 kg-ban indult Sleisz Gabriella egyformán kikapott az első meccsén és kiesett. Wöller szerint a vállműtéte után visszatért Barkának egyelőre igen hullámzó a teljesítménye, ezzel együtt a tunéziai ellenfelét illett volna legyőznie.

“Sleisz még nagyon fiatal, míg Godó két súlycsoportot ugrott az olimpia miatt, így várható volt, hogy nem fog azonnal jól szerepelni, még bele kell erősödnie az új kategóriájába” – vélekedett Wöller a másik két versenyzőről.

A magyar csapat két szakág küzdelmeinek befejezése után három olimpiai kvótát és egy ezüstérmet szerzett az isztambuli vb-n, melyen minden súlycsoportban a legjobb hat jut londoni indulási joghoz. A nőknél az ötkarikás programban szereplő négy súlycsoportban induló három magyarból egyedül a 63 kilós Sastin Marianna váltotta meg londoni repülőjegyét ezüstérmével, míg a kötöttfogásúaknál ugyanezt az egyformán ötödikként végzett 55 kilós Módos Péter és 120 kilós Deák Bárdos Mihály mondhatja el magáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik