Sport

Az új élet kapujában halt meg Orosz László

A válogatott kosaras eltűnésével és halálával kapcsolatban sok a rejtély.

Csütörtökön a soproni Király-kilátó közelében bukkant rá egy diákcsoport Orosz László mumifikálódott holttestére, miután hetek óta eredménytelenül keresték az eltűnt kosárlabdázót.

Orosz László az utóbbi években Kaposváron játszott, de szerződését nem hosszabbították meg, teljesítménye nem érte el a vezetőség által megkívánt szintet. A legtöbben ekkorra teszik lelki válságának kezdetét.

A 40 éves Orosz László egyre többet foglalkozott a palánkokon túli világgal, szenvedélyes motoros lévén nyitott egy motorosboltot, amit feleségével és egy másik párral közösen vezettek, ő a beszerzéssel foglalkozott.

Orosz László a gasztronómiába is bele szeretett volna kóstolni, régi álma volt, hogy nyisson egy éttermet, ennek érdekében a szakácsmesterséget is kitanulta.

A játékos sorsa éppen ezért különösen tragikus, hiszen a kosárlabdázás után új, élereszóló célokat szeretett volna megvalósítani.

Orosz László családi élete bonyolult volt, szomorú momentumokkal terhelve. Három gyermeke született első házasságából, de elvált, és a kapcsolatot is megszakította korábbi családjával. Nem sokkal Sopronba költözése után feleségül vette egykori legjobb barátja özvegyét, amit többen rossz szemmel néztek.

A rendőrség várja a boncolás eredményét, amelyből kiderülhet, mi okozta pontosan a halált. Az idegenkezűséget kizárták, a feleségének hátrahagyott írást nem búcsú-, hanem “személyes hangvételű” levélnek minősítették.

Kaposvári megemlékezés
A hétvégi kaposvári felkészülési tornát “Kaposvár Kupa Orosz László Emlékére” névvel rendezik meg.
A játékos emlékére néma megemlékezést tartanak a Sportcsarnok parkjában lévő emlékkőnél a KKK – Szeged mérkőzés után, péntek este 8 órától.
A  felkészülési tornán résztvevő csapatokkal együtt megemlékezhetnek azok a szurkolók is egy néma főhajtással és egy gyertyagyújtással, akik tisztelték és szerették Orosz Lászlót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik