Sport

Bácsi sokáig jól birkózott, de kiesett

A 74 kilós Bácsi Péter kikapott a negyeddöntőben a kazah Aszhat Dilmuhamedovtól, és búcsúzott az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-vb-n.

A 28 éves magyar birkózó a közel félórásra nyúlt előző meccse miatt 15 percet sem tudott pihenni, amikor ismét a szőnyegre szólították. A 90 másodperces tusakodás után most először neki kellett letérdelnie az első menetben, ez nem hozott szerencsét, mert az idei Ázsia-bajnokság bronzérmese kiemelte és eldobta őt (0-3).

A második menetben senki sem vette észre, hogy már egy perce folyt a küzdelem álló helyzetben, amikor elindult az óra… A két és fél percre nyúlt álló harcban sem volt azonban értékelhető akció, azaz a 2008-as magyar Európa-bajnoknak pontot kellett szereznie kedvezményezettként parterhelyzetből, hogy kiharcolja a harmadik menetet.

Ez viszont nemhogy nem sikerült neki, de tusvereséget szenvedett… A kazah pillanatok alatt kibújt alóla és a hátradőlő Bácsi Péter mindkét vállát földhöz szorította. Struhács György szövetségi kapitány azonnal a szőnyegre rohant, hogy segítsen nyújtani tanítványa mindkét begörcsölt vádliját.

Aszhat Dilmuhamedov az elődöntőben kikapott a kétszeres címvédő török Selcuk Cebitől, így Bácsi a vigaszágon sem folytathatja a küzdelmet, egyúttal lemaradt az olimpiai kvótáról.

Csütörtökön a nők 55 (Barka Emese), 59 (Sleisz Gabriella) és 63 kg-os (Sastin Marianna) súlycsoportjának küzdelmeivel folytatódik a vb, ebből az 59 kilósok versenye nem olimpiai szám, így abban nem lehet kvótát szerezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik