Sport

„A legjobb helyen vagyok” – Hanga Ádám

Hanga Ádám a draftról, Manresáról és a kihagyott Európa-bajnokságról beszélt egy portugál lapnak.

A PlanetaBasket az egyik legolvasottabb portugál kosárlabdával foglalkozó portál, a legutóbbi interjúalany pedig a magyar válogatott üdvöskéje volt. Hanga Ádám a site kérdésére elmondta, fantasztikus érzés, hogy ő az első magyar, aki elkelt az újoncbörzén, a draft után napokban pedig rengeteget segített neki az őt kiválasztó San Antonio Spurs stábja.

A cikk írója ezt követően afelől érdeklődött, hogy honfitársunk késznek érzi-e magát az NBA-re, amelyre az egyestől hármas posztig bárhol bevethető kosaras így felelt: „Egyelőre csak Spanyolországra fókuszálok. Ez a következő lépés a karrieremben, elsőre be szeretném bizonyítani, hogy a spanyol bajnokságban is megállom a helyem. Igyekszem segíteni a csapatomat hétről-hétre a legjobb európai játékosok ellen” – mondta, majd hozzátette, hogy már berendezkedett Manresa városában, ahol mindenki nagyon kedves hozzá. „A lehető legjobb helyen vagyok.”

Végezetül a sikertelenül zárult Európa-bajnoki selejtezősorozat kapcsán elárulta, hogy a magyar válogatott nagyon csalódott volt, amiért lemaradt a kontinenstornáról, pedig úgy érzi, hogy a megfiatalított gárdának ott lett volna a helye Litvániában.

Hanga egyébként a hétvégén már játszott új csapatában egy edzőmérkőzésen, irányítóként hét pontig jutott a Stanford University elleni 76-74-es győzelem alkalmával.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik