Sport

Pars megnyerte a kalapácsvető-sorozatot

A vb-ezüstérmes Pars Krisztián harmadik lett a keddi, zágrábi atlétikai versenyen, de győzött a 200 ezer dollár összdíjazású sorozaton.

A szombathelyi nehézatléta a horvát fővárosban 79,86 méterig jutott.

A győztes tadzsik Dilsod Nazarov 44, a második, olimpiai bajnok szlovén Primoz Kozmus pedig 42 centivel előzte csak meg, a három legjobb eredmény összeadása után Pars Krisztián (239,03) végzett az első helyen, méghozzá közel három és fél méteres előnnyel Nazarov (235,72) előtt.

A magyar dobó összetett első helyével 30 ezer dollárral gazdagodik.

A horvátországi viadal másik magyar érdekeltje, a világranglista-vezető (69,50 méter) Kővágó Zoltán megnyerte a férfi diszkoszvetést 64,91 méteres eredménnyel, több mint egy méterrel az ausztrál Benn Harradine előtt.

A férfi 100 m-es síkfutásban a világcsúcstartó Usain Bolt diadalmaskodott, akit szabálytalan rajt miatt kizártak az augusztusi, tegui világbajnokságon. A jamaikai sztár gyenge rajtja ellenére 9,85 mp alatt ért célba, elmaradva a honfitársa, Asafa Powell által felállított idei csúcstól (9,78).

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.