Sport

Deák Bárdos kvótát szerzett a birkózó vb-n

A 120 kilós, kötöttfogású Deák Bárdos Mihály ötödik lett az isztambuli olimpiai kvalifikációs vb-n, és ötkarikás kvótát szerzett.

A 36 éves, ötszörös vb-második Deák Bárdos Mihály a vigaszágon nagy csatában, három menetben verte bolgár riválisát, ezzel már ötkarikás kvótásként lépett szőnyegre a kazah Nurmahan Tyinyalijev ellen a bronzért.

A 36 éves magyar legutóbb a szombathelyi Grand Prix-n találkozott riválisával, akkor három menetben maradt alul vele szemben. Ezúttal kevesebb ellenállást tudott kifejteni, ugyanis a kazah addig űzte-hajtotta őt, amíg földre nem kényszerítette, s ezzel Tyinyalijev nyerte az első menetet (0-1).

A folytatás sem volt izgalmasabb, mivel Tyinyalijev kitolta az ötszörös vb-ezüstérmes magyart, majd tovább nem erőlködve tartotta a számára kedvező eredményt, Deák Bárdos pedig nem tudott mit kezdeni vele.

A 120 kilós versenyző korábban a negyeddöntőben kikapott az Eb-győztes és világbajnoki bronzérmes török Riza Kayaalptól.

Kayaalp az elődöntőben megizzadt a kazah Nurmahan Tyilajinev ellen, mégis ellenállhatatlanul birkózott, fináléba jutásával pedig Deák Bárdos folytathatta a küzdelmet a vigaszágon.

A 84 kilós Lőrincz Viktor és a 60 kg-os Kozák István is kiesett, miután az őket legyőző birkózók szintén vereséget szenvedtek.

A magyar kötöttfogású csapat az eddig lement hat súlycsoportból kettőben szerzett kvótát: a 120 kilós Deák Bárdos mellett hétfőn az 55 kilós Módos Péter is ötödik lett. Szerdán a 74 kg-os Bácsi Péter próbálkozhat kvótaszerzéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik