Sport

Deák Bárdos: kihoztam a maximumot

A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály súlycsoportjában az ötödik helyen végzett és ezzel olimpiai kvótát szerzett az isztambuli birkózó-vb-n.

Ahogyan arról beszámoltunk, Deák Bárdos Mihály remek versenyzéssel az ötödik helyet szerezte meg a törökországi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak mezőnyében.

A 36 éves magyar a bronzémérkőzésen a kazah Nurmahan Tyinyalijevvel meccselt, de vereséget szenvedett. A londoni olimpiai kvóta ennek ellenére már a miskolci versenyző zsebében van.

“Elsődleges, hogy megvan a kvóta, így jövőre nyugodtan készülhetek, nem kell azon izgulnom, hogy melyik versenyen sikerül végre megszereznem” – mondta Deák Bárdos az MTI-nek. “Kihoztam magamból a maximumot, a vigaszágon a bolgár fiúval együtt készülünk és sosem emeltem ki, azt hiszem, most alaposan megleptem ezzel, mert pörgetésre számított. Sajnos a bronzmérkőzésen legyőző kazah stílusa nem fekszik nekem, különösen bosszantó, hogy mindig 1-0-kal kapok ki tőle”.


“Ma teljesítettük, amit vártunk. Misi kihozta magából amit csak lehetett. Az ő szereplése már sorsolás függő, hiszen ha tudásban nem is, de a fiatalok erőben már felülmúlják. De amit a kvótáért vívott meccsen a bolgár ellenféllel szemben megcsinált, az szenzációs volt, abban benne volt a szíve és kiemelkedő sportkvalitása”
– értékelt Struhács György szövetségi kapitány, aki a két fiatalról, a 60 kilósok között 32. Kozák Istvánról és a 84 kg-os kategóriában 38. Lőrincz Viktorról úgy vélekedett, hogy mutattak bíztató jeleket a mérkőzésükön, noha kikaptak, és azzal ki is estek.

A magyar kötöttfogású csapat az eddig lement hat súlycsoportból kettőben szerzett kvótát: a 120 kilós Deák Bárdos mellett hétfőn az 55 kilós Módos Péter is ötödik lett. Szerdán még a 74 kg-os Bácsi Péter próbálkozhat kvótaszerzéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik