Sport

Címet védene a kaposvári férfi röplabdacsapat

Új vezetőedzővel, fiatal csapattal, a címvédés reményében várja a következő évadot a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata.

A 13-szoros bajnok és 14-szeres kupagyőztes az új szezonban csak a magyar mezőnyben bizonyíthat, de reményeik szerint így is sokat fejlődnek majd a tehetséges játékosok.

A szakmai előrelépésre a nyolc év után visszatérő Demeter György személye lehet a garancia – hangzott el hétfőn az egyesület évadnyitó sajtótájékoztatóján.

Az együttes kerete egyelőre még formálódik, a nyári szünetben heten távoztak, és a saját nevelésű tehetségek mellett a szegedi Nacsa Gábor személyében eddig egy új játékos csatlakozott a gárdához. A tervek szerint még erősítenek a kereten, a pontvadászat azonban már a jövő héten elindul.

“Nem volt egyszerű az elmúlt időszak – fogalmazott Egyed László klubelnök. – Az anyagi helyzet rendezésére lépéseket tettünk, a játékosokkal elszámoltunk, a korábbi tartozások jelentős részét rendeztük, illetve megállapodásokat kötöttünk, hogy az ebből adódó problémák ne nyomasszák tovább a csapatot.”

Az együttes augusztus 1-jén kezdte meg a felkészülést, és két tornán is részt vettek. Sümegen ezüst-, Kecskeméten pedig legjobb magyar résztvevőként bronzérmet szereztek.


“A felkészülésünk jól sikerült, annak ellenére, hogy a felnőtt és az utánpótlás válogatottjaink sokat voltak távol –
nyilatkozta Demeter György vezetőedző. – Ők a nemzetközi mezőnyben sok tapasztalattal gazdagodtak, amit az itthoni bajnokságban jól tudnak majd kamatoztatni.

Úgy gondolom, hogy az alapszakasz végén lehetőleg meg kell szerezni az egyes rajtszámot, de a kettes rajtszámmal is lehet bajnokságot nyerni. A legjobbnak a rájátszásban kell lenni, akkor kell összeállni, de hangsúlyozom, nekünk bármikor, bárki ellen győzelemre kell törekednünk a magyar mezőnyben.”

A szakember hozzátette: az utánpótlás-nevelés feladatait a jövőben a Kaposvári Röplabda Akadémiával együttműködve kívánja folytatni, és a remények szerint ez segít abban, hogy minél több helyi fiatal ismerkedjen meg közelebbről a játékkal.

A felnőtt csapat célja nem titkoltan a címvédés a bajnokságban és a kupában egyaránt. A Fino szeptember 21-én, a Kecskemét elleni hazai találkozóval kezdi meg bajnoki szereplését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik