Sport

Vörös Zsuzsanna nemzetközi elismerése

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) diplomáját vehette át Vörös Zsuzsanna a moszkvai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A sportág népszerűsítéséért és sikeres pályafutásáért járó elismerést Klaus Schormann, az UIPM elnöke és Joel Bouzou, az UIPM főtitkára adta át az olimpiai és világbajnok sportolónak szombaton, a női döntő eredményhirdetése előtt.

Vörös Zsuzsanna edzőként van jelen a vb-n, a fehérvári versenyzőket segíti tanácsaival.

“Az Alba Volánban minden korosztállyal foglalkozom – mondta Vörös Zsuzsanna. – Tavaly nyáron hagytam abba a versenyzést, most azokat irányítom, akikkel még együtt öttusáztam, például Gyenesei Leilát vagy Kovács Saroltát. Érdekes módon a váltás nekik nehezebb, el kell fogadniuk, hogy versenyzőtársból edző lettem, én mondom meg, merre, hány óra. A kívülálló talán azt gondolná, hogy egy sikeres  múltú sportolót jobban elfogadnak edzőként, de ez nem így van.”

A 2004-es athéni olimpián aranyérmes, egyéniben háromszoros világbajnok Vörös pályafutása vége felé már belekóstolt a kombinált számba, a lövészettel nehezített futásba is.

“Ez az új formáció részben megváltoztatta az erőviszonyokat, például az egyiptomiak nem tudtak jól alkalmazkodni. Én lassú lövőnek számítottam, az első edzésen, amikor a kombinált számot kipróbáltam, csak néztem, hogyan kapkodnak a többiek körülöttem, olyan volt, mint a vurstliban.”

Vörös távlati terveiről elárulta, hogy szeretne Szegedre költözni párjához, s ott egy öttusa utánpótlás-szakosztályt alapítani.

“Már vannak ígéreteim ez ügyben, de ezt csak akkor lehet elkezdeni, ha lezárom a fehérvári edzősködést, a kettő együtt nem megy. Az olimpiáig mindenképpen szeretném csinálni, az olyan sikerek, mint Kovács Sarolta ezüstérme, plusz motivációt jelentenek.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik