Sport

A Győr kiütötte a Ferencvárost

A címvédő Győr kiütéses, 37-20-as győzelmet aratott a vendég FTC ellen a női kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

A két csapat két hete a győri Szabella Kupán már találkozott, akkor minimális különbségű hazai siker született.

Karl Erik Böhn, az új szövetségi kapitány is kíváncsi volt a meccsre, míg élettársa, Heidi Löke a Győr színeiben szerepelt. A fővárosiak nélkülözték legjobbjukat, Zácsik Szandrát.

A vendégszurkolók „fricskájával” indult a meccs, akik emlékeztették az ETO-t, hogy amíg az FTC már kétszer is nyert KEK-et – legutóbb idén nyáron -, addig a győriek számára nem termett babér a nemzetközi porondon.

Aztán jött a hazai csapat válasza: fokozatosan növelve a különbséget már a szünetre hatalmas volt a győri előny. Eleinte Görbicz, majd Amorim volt tarthatatlan, ugyanakkor Pálinger egyre jobban védett. Az FTC hiába kért időt 10-7-nél, jött az Audi-henger.

A szünet előtt rövid ideig állt a játék a ferencvárosi szurkolók agresszív magatartása miatt. A folytatásban a vendégfanatikusok – már akik nem mentek el – inkább csöndben nézték kedvenceik vergődését. Görbicz csavarós (cunder) góljait hatalmas éljenzés fogadta hazai részről, és a 40. percben már-már megalázó, 31-11 (!) állt az eredményjelzőn.

A folytatásban a két csapatban csereként minden játékos szóhoz jutott, ugyanakkor hihetetlenül sok pontatlanság csúszott be. A lényeges dolgok viszont ekkor már eldőltek, ezúttal nem volt egy súlycsoportban az ETO és az FTC.

Ez kérem kiütés volt

A Győr immár közel hét éve, 2004. szeptember 26-a óta veretlen otthon az NB I-ben.

Eredmény – női kézilabda NB 1
Győri Audi ETO KC -– FTC-Rail Cargo Hungaria 37-20 (22-9)
Dunaújvárosi Regale Klíma – Szekszárd 31-32 (17-18)
A férfiaknál:
Orosháza-Alexandra – MKB Veszprém 26-37 (12-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik