Sport

Egy-egy magyar arany, ezüst és bronz a kerekesszékes vívó Vk-n

Több éremmel gazdagodtak a magyarok az egri kerekesszékes vívó Világkupa-versenyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a női tőrözők viadalán a B sérültségi kategóriában Dani Gyöngyi bizonyult a legjobbnak. Dani a négy között honfitársnőjét, Pálfi Juditot győzte le, a fináléban pedig kínai riválist múlt felül.

“Az elődöntő volt a legnehezebb, Jucival minden edzésen együtt vívunk, nagyon jól ismerjük egymást, nem is tudtunk semmi újat mutatni egymásnak” – mondta Dani. “Egy hónapja új edzésmódszerrel készülünk, aminek egyik fontos pontja a nagyon gyors ázsiaiak megállítása, ami a döntőben nagyon jól sikerült.”

Az A sérültségi kategóriában Krajnyák Zsuzsanna a fináléba jutásért 5-9-ről fordított 12-11-re kínai ellenfelével szemben, és drámai végjátékban 15-14-re nyert. Az aranyéremért a magyar vívó 15-9-re kikapott egy francia vívótól.

“Nem vagyok csalódott, a kínaival vívott asszóm volt a legfontosabb” – jelentette ki Krajnyák. “A francia lányt az Európa-bajnokság döntőjében legyőztem, ezúttal az elődöntőben nagyon elfáradtam, azon a mérkőzésen mindent kiadtam magamból.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik