Sport

Székely Norbertet és Mészáros Lajost is felmentették

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége ugyan elfogadta a kapitányok beszámolóját, mégis befejeződött számukra a munka.

A magyar férfi és női kosárlabda-válogatott sem kvalifikálta magát az idei Európa-bajnokságra, holott mindkettő számára karnyújtásnyira volt a kontinenstorna.

Székely Norbert irányításával a magyar hölgyek megnyerték a soproni pótselejtező tornát, a németekkel szemben ugyanakkor alulmaradtak, mindkét playoff-találkozón a germánok nyertek.

A férfiak a portugálokkal és a finnekkel találkoztak a pótselejtezőn, de mind a négy alkalommal vesztesen hagyták el a parkettet, így Mészáros Lajos szövetségi kapitány, valamint Braniszlav Dzunics és Sabáli Balázs edzők munkája az eredményességet tekintve mindenképpen kudarcnak számít.

Mészáros Lajost 2008 júniusában nevezték ki a szakmai igazgatói posztra, míg Székely 2009 novemberében került a női együttes élére.

A szövetség most úgy döntött, mindkettőjük munkáját megköszöni, a kapitányi posztokra pedig nemzetközi pályázatot ír ki. Az MKOSZ tájékoztatása szerint mindkét szakvezetői helyre nyílt lesz a pályázat, melyen az eddigi kapitányok éppúgy jelentkezhetnek, mint külföldi szakemberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik