Sport

Leendő olimpikonok is eveznek Szolnokon

A Tisza Kupa Nemzetközi Evezősversenyt 14. alkalommal rendezik meg a hétvégén Szolnokon. A hazai klubot 110 éve alapították.

A rangos eseményre 15 egyesület, mintegy 900 beülővel jelezte részvételi szándékát. Az 1901-ben, Lippich Gusztáv által alapított Tisza Evezős Egylet a 110 év alatt rengeteg magyar bajnoki címet, nemzetközi sikert tudhat magáénak.

Ezek között az elmúlt tíz évben Szabó Kornél kétszer U23-as világbajnoki címmel boldogította a klubot, jelen pillanatban a legnagyobb büszkesége, hogy a férfi kormányos nélküli kettes kijutott az olimpiára. Simon Béla és Juhász Adrián, valamint mesterük Molnár Dezső ezzel nemcsak a klubnak, hanem a magyar evezésnek is hozta a diadalt. Ők is vízre szállnak, hogy az Európa-bajnokság és a magyar bajnokság előtt rá tudjanak hangolódni a versenyekre.

„A Tisza Kupán hagyomány, hogy nemcsak magyarországi klubok, hanem vajdasági egyesületek is jelen vannak. A Szabadka melletti Palics város evezősklubja évek óta egyik fontos állomásának tekinti ez a versenyt. A magyar egyesületek is az ország számos helyéről érkeznek, Mosonmagyaróvártól Szegedig, Bajától a fővárosi klubokig, rengetegen jönnek el hozzánk, hiszen ez egy színfoltja a magyar evezős versenyeknek” – mondta Zsömle Balázs, a klub elnökségi tagja.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik