Sport

Sikeresen túlélne a Ferencváros

Az újjáalakuló zöld-fehér hokicsapat háza táján idén a tisztes helytállás és a jövő megalapozása a cél.

Nehéz időszakon van túl az FTC jégkorong-szakosztálya, melynek élére új vezetők kerültek, és a keret is felerészben kicserélődött. Almássy Kornél szakosztályelnök bízik benne, hogy a most kezdődő szezon a sikeres túlélés jegyében telik, és pár év múlva komoly ellenfelei lehetnek a legjobbaknak is.

A csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy az új vezetőedzővel, Dobos Tamással akár meglepetést is okozhat a gárda.

Papp Gábor elnökségi tag jelezte: az előző vezetés súlyos, többmilliós tartozást hagyott vissza, és így nagyon nehéz építkezni. A pénteki, Miskolc elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésnek úgy vág neki a csapat, hogy felkészülési találkozója nem volt.

“A nyár leginkább azzal telt, hogy kialakítsuk az új csapatunk keretét, gondot jelentett, hogy augusztus eleje óta nem a kívánt két, hanem csak egy jeges edzést tudtunk tartani. A lényeg, hogy a kezdésre összeálltunk. A szakmai munkáért elsősorban én felelek, de segítségemre lesz a svéd Hakan Nygren, aki már dolgozott az FTC-nél, és az én kérésemre jött vissza” – mondta Dobos Tamás. “Fontos, hogy az alapemberek, mint például Hoffmann Attila vagy Jánosi Csaba nálunk maradt, és sikerült egy szlovák kapus mellé finn légiósokat szerződtetnünk.”

 

A külföldiek mellett a megszűnt Vasasból heten érkeztek a zöld-fehérekhez, négyen pedig egy év kihagyás után újrakezdték. A távozók között van például a válogatott Peterdi Imre, valamint Borsos Attila, illetve a junior válogatott Pleszkán József.

A csapat változatlanul a pesterzsébeti jégcsarnokban fogadja ellenfeleit. A hétfői, első hazai bajnoki találkozóra meghívást kapott az összes ferencvárosi hokilegenda, számukra külön programot szervez a klubvezetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik