Sport

Meglepetést szerezne a kvótát szerző evezősduó

A jövő évi olimpiáig szeretne előrelépni és a londoni játékokon kellemes meglepetést okozni a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes.

A duó a múlt heti, szlovéniai evezős-világbajnokságon egyedüli egységként ötkarikás kvótát szerzett Magyarországnak, miután a B döntőben ötödik, összesítésben pedig 11. lett. Simon Béla és Juhász Adrián ezzel az ebben a számban begyűjthető kvóták közül az utolsót csípte el.

“Tudunk ennél jobban is evezni, de most a kvótaszerzés volt a legfontosabb – mondta Juhász Adrián a Nemzeti Sportszövetség sajtószolgálatának. – Kicsit jobb helyre vártam magunkat a 11. pozíciónál. A B döntőben az első ezer métert nagyon megnyomtuk, hogy aztán jó helyzetben legyünk a hajrában, és csak arra kelljen figyelnünk, hogy a kvóta meglegyen. A második ezrünk így gyengébb lett. A következő esztendőben arra kell törekednünk, hogy a két résztávon nagyjából hasonlóan tudjunk teljesíteni, és ha ez sikerül, akkor akár előre is léphetünk az olimpián, mellyel kellemes meglepetést okoznánk a magyar szurkolóknak” – beszélt a célokról a szolnoki Tisza Evezős Egylet sportolója.


Szántó Éva
, a Nemzeti Sportszövetség főtitkára, a Magyar Evezős Szövetség elnökségének tagja úgy véli, siker, hogy az olimpián biztosan lesznek magyar indulók, már csak azért is, mert a bledi vb-n minden eddiginél több, 68 ország versenyzői vettek részt, és 33 nemzet képviselői szereztek kvótát.

“Van még alkalom a kvalifikációra, a Galambos Péter, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős duónknak pedig minden esélye megvan erre. Garancia természetesen semmire nincs, a mezőny nagyon kiegyenlített, de reméljük, hogy ők is ott lehetnek Londonban” – tette hozzá Szántó Éva.

Az európai evezősök még a jövő májusi, luzerni kvalifikációs regattán juthatnak londoni kvótákhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik