Sport

„A hoki legsötétebb napja”

A sportág legsötétebb napjának nevezte 2011. szeptember 7-ét René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke a szerdai repülőgép-szerencsétlenség miatt.

“Ez egy szörnyű tragédia a teljes hokitársadalom számára, amelyben több ország is szorosan érintett” – mondta René Fasel az orosz nyílt bajnokság (KHL) és az orosz szövetség vezetőivel folytatott beszélgetés során, és mindenkit az IIHF teljes együttérzéséről biztosított.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Lokomotiv Jaroszlavl Minszkbe tartó gépe a felszállást követően lezuhant majd kigyulladt, a repülőn tartózkodó 45 emberből mindössze kettő élte túl a tragédiát, a játékosok közül egyedül a 26 éves Alekszander Galimov maradt életben.

Kiemelte: a légi közlekedés alapvetően fontos a profi hokicsapatok számára, és az ilyen tragikus balesetek egészen mostanáig elkerülték a sportágat.

“Ez a sportág történelmének legsötétebb napja. Ez nem csak Oroszország tragédiája, a Lokomotiv keretében és a szakmai stábban összesen tíz ország képviseltette magát” – emelte ki Fasel, aki eredeti programja alapján csütörtökön utazott volna Oroszországba. Az út nem marad el, ragaszkodik hozzá, mert – mint mondta -, személyesen kíván osztozni a gyászban az orosz jégkorong- és sportvezetőkkel.

Vlagyiszlav Tretyak, olimpiai és világbajnok kapus, az orosz szövetség elnöke kiemelte: bízik benne, hogy a mostani szörnyű csapás után a hoki nem hal meg Jaroszlavlban, és azok miatt folytatják a sportot, akik most a gépen ültek -– idézte szavait az IIHF honlapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik