Sport

Marosi és Gyenesei nem kvótában gondolkodik

Marosi Ádám és Gyenesei Leila szeret Moszkvában versenyezni, de egyikük sem helyezésre tör a csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs vb-n.

A 2009-es világbajnok Marosi Ádám a felkészülés hajrájában arcüreggyulladással bajlódott, de az elmúlt napokban már tudott edzeni.

“Túl sok csodát már nem lehet tenni az utolsó héten, én elsősorban az elmúlt hónapok felkészülésében bízom. Egy hete még pesszimistább voltam, de talán jól is jött egy kis pihenés” – mondta  Marosi, hozzátéve, hogy Moszkva kedves helyszín számára, tavaly Világkupa-döntőt, korábban junior vb-t nyert az orosz fővárosban.

A 27 éves Marosi lovaglása az Eb-n rosszul sikerült, így akkor elesett a kvótaszerzés lehetőségétől. Kiemelte, Moszkvába nem a kvótáért utazik, nem ezt tartja szem előtt, a maximumot akarja kihozni magából a vb-n.

Hasonlóan nyilatkozott Gyenesei Leila: “az a célom, hogy élvezzem a versenyzést, sikerre éhesen, de nem görcsösen küzdjek végig”.

Gyenesei hangsúlyozta, az Eb után, melyen a 12. helyen végzett,  így nem szerzett olimpiai kvótát, nagyon akart bizonyítani az edzőtáborban. Összességében jól sikerült a felkészülése, mint mondta, a fizikai számokkal ezúttal sem lehet baj.

“Moszkva az egyik kedvencem, ott indultam először Világkupa-versenyen, de Eb-t, Vk-döntőt is rendeztek már” – tette hozzá.

A vb-n alapesetben az érmesek jutnak olimpiai induláshoz, de ha ezeken a helyeken már kvótát szerzett versenyzők végeznek, akkor az utánuk következők léphetnek előre. Így matematikailag még akár a 14-15. helyezett is kvótához juthat. A magyar csapatból Kasza Róbert, Kovács Sarolta és Tóth Adrienn már kvótás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik