Sport

Olimpiai kvalifikációs pontok a hegyikerékpár-vb-n

A középmezőnyben végzetek a magyar bringások a svájci hegyikerékpáros-világbajnokságon.

A hegyikerékpáros-világbajnokságnak a svájci Champéry adott otthont. A magyar csapatot négy szakágban összesen 14-en alkották. Az olimpiai számban a felnőttek közt Parti András az 53. helyen, U23-ban Juhász Zsolt 22. pozícióban, újabb világranglistapontokkal fejezte be a versenyt. Az igen technikás pályán több esés történt, Benkó Barbara feladni kényszerült a versenyt, Buruczki Szilárd kézsérülés miatt már rajthoz sem állhatott.

A triálos Hegedűs László 12. helye kiemelkedőnek számít.

Az U23-as nők mezőnyében a világkupa-összetett második Benkó Barbara az élmezőnyben tekert, amikor elesett, majd feladni kényszerült a versenyt. A felnőtt férfiak közt Buruczki Szilárd a pályabejárás során esett olyan szerencsétlenül, hogy kezén varrni kellett a sebet, így már rajthoz sem állhatott.

Az olimpai-krossz szakág két magyar EuroOne-Cube-os versenyzője már szerencsésebb volt; a felnőtt Parti András a cseh győztes Jaroslav Kulhavy mögött egy kör hátránnyal 53-ként, 22 világranglista-ponttal, míg fiatal klubtársa, az U23-as Juhász Zsolt 28 pontot gyűjtve, a svájci világbajnok Thomas Litscher mögött kilenc és fél perccel lemaradva a 22. helyen ért célba.

A felnőtt „királykategória” tavalyi győztese, a spanyol Jose Antonio Hermida idén negyedik lett; az ezüstérmet a svájci Nino Schurter, a bronzot a francia Julien Absalon szerezte meg. A juniorok közt 1-1 kör hátránnyal Fenyvesi Péter 70., Meggyesi Gergő 79. lett, Szalontay Bence nem fejezte be a versenyt.

A Parti András, Benkó Barbara, Juhász Zsolt, Fenyvesi Péter összeállítású csapatváltó 20. lett, a teljesítmény újabb pontokat ér a nemzetnek az olimpiai kvalifikáció tekintetében, melyeket a férfiak és nők esetében írnak jóvá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik