Sport

Vb-hatodik a könnyűsúlyú négypárevezős egység

Könnyűsúlyú négypárban a Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs, Kitka Gergely alkotta kvartett 6. lett a a szlovéniai vb-n.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az aranyérmet az olaszok szerezték meg, az utolsóként célba ért magyarok a győztesekhez képest mintegy húsz másodperccel lassabban teljesítették a 2000 métert.

A három, olimpiai számban indult magyar egység közül egynek, a szombaton 11. helyen végzett Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesnek sikerült Bledben kvótát szereznie a londoni játékokra.

A 13. pozícióba zárt Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős és a 19. helyen célbaért Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős jövő májusban, a luzerni olimpiai selejtezőn szerezhet még indulási jogot.

A nem olimpiai számokban a könnyűsúlyú négypár 6. helyezése mellett a könnyűsúlyú egypárban versenyző Hajdú Zsuzsanna 8. lett. A fogyatékosok között vízre szállt Lengyel Mónikának nem sikerült kvótát szereznie a 2012-es paralimpiára, a B döntőben ötödik lett, így összesítésben a 11. helyen zárt, kvótához az első nyolc jutott.

A londoni rajthelyek legnagyobb része a vb-n kelt el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereztek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek az olimpiai kvóták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik