Sport

Wozniacki a nyolcaddöntőben, negatív rekord a US Openen

A világelső dán Caroline Wozniacki két szettben legyőzte a nyitókörben Arn Grétát búcsúztató, hazai közönség előtt szereplő Vania Kinget.

A viadal hivatalos honlapja szerint a szombati mérkőzés 1 óra 36 percig tartott. A dán leányzó sikerében nagy szerepet játszott az is, hogy ellenfele összesen 39 ki nem kényszerített hibát is összehozott, illetve a szerváival is gondok akadtak.

A 2009-ben döntős, tavaly elődöntős, mindössze 21 esztendős  Caroline Wozniacki a legjobb 16 között az üzbég Akgul Amanmuradova és a 15. helyen kiemelt, 2004-ben győztes orosz Szvetlana Kuznyecova párharcának győztesével találkozik.

 

Ott lesz a legjobb tizenhat között a spanyol Carla Suarez Navarro, az olasz Francesca Schiavone és az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova is. Utóbbi a szerb Jelena Jankovicsot búcsúztatta.

Mindeközben a cseh Tomas Berdych és a spanyol Marcel Granollers sérülés miatt adta fel harmadik fordulós mérkőzését, ezzel összesen már 14 játékos lépett vissza menet közben, ami rekordnak számít a Grand Slam-tornák történetében.

Korábban a 2008-as wimbledoni tornáról “esett ki” tényleges vereség nélkül a legtöbb – szám szerint 12 – versenyző.

Eredmények – US Open, 3. forduló (a 16 közé jutásért)

Wozniacki (dán, 1.)-King (amerikai) 6:2, 6:4
Suarez Navarro (spanyol)-Soler Espinosa (spanyol) 6:0, 6:4
Jankovic (szer, 11.)-Pavljucsenkova (orosz, 17.) 4:6, 4:6
Scheepers (dél-afrikai)-Schiavone (olasz) 7:5, 6:7 (5-7), 3:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik