Sport

Második helyen a magyarok a négyesfogathajtó Eb-n

Dobrovitz József a negyedik helyen áll a szombati maratonhajtás után, a csapat jelenleg a második.

A hollandiai Bredában zajló nyílt négyesfogathajtó Európa-bajnokságon legjobb magyarként Dobrovitz József a negyedik helyen áll a szombati maratonhajtás után, míg a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán a hetedik, az ifjabbik Dobrovitz József pedig a 34. helyről várja a folytatást. A csapat – amelynek eredményébe minden számban a két jobbik versenyző teljesítménye számít bele – a házigazdák triója mögött a második, de hátránya jelentős.

A második számot követően a magyar tulajdonú fogatot hajtó, világbajnoki címvédő ausztrál Boyd Exell vezet egyéniben, de az ő eredménye nem számít bele a kontinensviadalba, így Dobrovitz az Eb-t tekintve jelenleg harmadik.

Vasárnap az akadályhajtással zárul a verseny.

Fogathajtásban 1971 és 1981 között hat Eb-t rendeztek, az utolsón Bárdos György és a magyar csapat győzött, így az idén – a magyarok kezdeményezésére – újra életre hívott eseményen címvédőként indultak Lázárék. Eredetileg Budapest lett volna a helyszín, de a magyar szövetség végül visszalépett a rendezéstől. A kontinensviadalok történetében eddig kiosztott 12 aranyéremből tizet magyarok nyertek.

Állás a maratonhajtás után

Egyéni:

1. Boyd Exell (ausztrál) 134,62 hibapont
2. Ysbrand Chardon (holland) 134,72
3. Koos de Ronde (holland) 151,60
4. Dobrovitz József 152,49
…7. Lázár Zoltán 157,39
…34. ifj. Dobrovitz József 216,88

Csapat:

1. Hollandia 279,9 hibapont
2. Magyarország 309,9
3. Németország 311,9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik