Sport

Ezüstérmes a Szabó, Csipes páros

Újabb éremnek örülhetett a magyar csapat a jövő évi, londoni olimpia kajak-kenu tesztversenyén.

A hazai szövetség beszámolója szerint a két héttel ezelőtti, szegedi világbajnokság óta inkább a nyaralásé, pihenésé, kikapcsolódásé volt a főszerep Szabó Gabriella és Csipes Tamara életében, ennek ellenére – ahogy Storcz Botond szövetségi kapitány fogalmazott – nagyon szépen evezték végig a távot, jól hajráztak, így megérdemelten állhattak dobogóra a k-2 500 méteres döntőjében. A számot a németek párosa nyerte.

Kozák Danuta az 500 m egyes B döntőjében volt érdekelt, amit megnyert, így összetettben a kilencedik helyen zárt (ezúttal nem kilenc, hanem nyolc hajó volt a futamokban).


“Sokszor elmondtuk már, hogy nem az eredmény a legfontosabb az előolimpián, ennek ellenére természetesen örülök az újabb dobogós helyezésnek. Ráadásul kifejezetten szép érmet osztanak az angol rendezők, már ezért is megéri jól szerepelniük a versenyzőknek. Rendes eredményhirdetést is tartanak, szóval a majdani olimpiai dobogót is megismerhetik, feltérképezhetik a versenyzők”
– – mondta Storcz.

Szombat délután a 200 méteres elő-, illetve középfutamokkal folytatódik az előolimpia, a táv fináléit a vasárnapi zárónapon bonyolítják le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik