Sport

Megállíthatatlanok a Gasol testvérek

A címvédő spanyol kosárlabda-válogatott Pau és Marc Gasol vezérletével könnyedén verte Nagy-Britanniát az Európa-bajnokságon.

A péntek kora délután egyik nagy csatája lehetett volna a spanyol-brit találkozó, ám az ibériaiak gondoskodtak róla, hogy ne legyen az. A Luol Deng vezette szigetországiak az első félidőben még úgy-ahogy tartották magukat, ám a második félidő kezdetén rendesen beragadtak, Spanyolország pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Pau Gasol 21 pontja mellé lekapott hat lepattanót is, öccse, Marc pedig egy egészséges dupla-duplát (18 pont, 11 lepattanó) tett a közösbe. A túloldalon Deng ismét túlerőltette a dolgokat, 33 százalékkal tüzelt csak a mezőnyből, igaz így is 17-tel zárt.

 

Szerbia nagy feltámadást mutatott be, ugyanis a félidőben még hat ponttal égett a csapat Izrael ellen. Ez a különbség egészen a negyedik negyed kezdetéig megmaradt, ekkor azonban állva hagyták riválisukat, és Dusko Savanovic 24 pontjának köszönhetően a győzelmet is megszerezték. Nenad Krstic 18, Marko Keselj 15 egységgel zárt, mellé mindketten lekaptak hét-hét lepattanót. Az izraelieknél hiába vágott be négy triplát is David Blu, ez ma kevésnek bizonyult Szerbia ellen.

Eredmények – kosárlabda-Eb
Spanyolország – Nagy-Britannia 86-69 (19-16, 19-16, 22-13, 26-24)
Szerbia – Izrael 89-80 (22-25, 13-16, 23-23, 31-16)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik