Sport

A bajnoki döntő a minimum a Pick Szegednél

Legalább a bajnoki döntőbe jutás a célja a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának az új szezonban.

Skaliczki László vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: szeretnének méltó ellenfele lenni az MKB Veszprémnek, de minimális cél, hogy az együttes pozícióját stabilizálják.

“Nem lesz könnyű, hiszen nem csak felfelé, a Veszprém felé kell figyelnünk, hanem alulról is érkeznek egyre erősebb csapatok. Szombaton rögtön azzal a Gyöngyössel kezdünk, amely jelentősen erősített a nyáron. Nekünk meg még vannak sérültjeinek, így nem komplett még a gárda” – mondta Skaliczki.

A Szeged legutóbb 2007-ben tudta legyőzni legfőbb hazai vetélytársát, azóta mindig a Veszprém nyerte az NB I-es küzdelmeket.

A Magyar Kupában szintén a döntő a cél, a Bajnokok Ligájában – ahol az edző szavai szerint a mezőnyben a legfiatalabb a szegedi keret – már a csoportból továbbjutás sem egyszerű. A Tisza-partiak a francia Montpellier-vel, a dán Köbenhavnnal, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal, valamint egy selejtezőből felkerült riválissal találkoznak, és a hatosból csak a legjobb négy jut tovább a nyolcaddöntőbe.

A csapathoz érkezett Ancsin Gábor, Rajko Prodanovic, Antonio Pribanic, Buday Dániel és Czina József, ugyanakkor a válogatott kapus, Mikler Roland, valamint Dusan Beocanin még a sérülésük utáni rehabilitáción vesznek részt, s előreláthatólag két-három hét múlva játszhatnak újra.

A Toyota Motor Hungary pénteken 12 autót adott át a játékosoknak, vezetőknek, ezzel a klub egyik kiemelt támogatója lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik